U Cazinu evidentirane dvije saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 78,00 cm.

Policijska stanica Cazin evidentirala je jedno remećenje javnog reda i mira u Ćoralićima, gdje je došlo do drskog ponašanja i učestvovanja u tuči od strane dva lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, dogodile su se dvije saobraćajne nesreće – na M42 u Ćoralićima i na R401b, Japića brdo. U obje nesreće učestvovala su 2 m/v, s tim da je jedno NN vozilo koje je pobjeglo s mjesta nesreće. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 62 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica tokom dana izvode se radovi na mostu kod restorana Bagrem, dok su u noćnim satima aktuelni radovi u tunelu Jelašje. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

cazin net