TRIVIĆEVA PORUČILA DODIKU: OVO ŠTO RADE VAŠI POLTRONI NIJE DOBRO NI ZA VAS, ZASTUPATE VIŠE HRVATSKE NEGO SRPSKE INTERESE

Narodna poslanica i potpredsjednica PDP, Jelena Trivić, komentarisala je fotografiju nastalu u, kako tvrdi, zgradi općine Srbac, jer joj je za oko zapao jedan detalj.

Naizgled obična fotografija, ali ako se zagledate bolje u pozadini vidjećete sliku predsjednika SNSD kako „posmatra“ ovaj sastanak i svako drugo dešavanje sa zida. Ova fotografija nastala je u zgradi općine Srbac na zvaničnom sastanku općinskog rukovodstva sa predstavnicima ambasade Rusije – poručila je Trivićeva, komentarišući fotografiju objavljenu krajem prošle godine.

Kaže da, iako je veliki kritičar politike Milorada Dodika, misli da on ovo nije sam tražio.

  •  Mislim da je ovo rezultat jednog podaničkog i ulizivačkog mentaliteta koji se uvukao u naš narod, a koji je definitivno najizraženiji u SNSD. Možda Dodik sam nije ovo tražio, ali jeste uspostavio praksu da njegovim sljedbenicima ovo uopće padne na pamet i postane im normalno – poručila je ona.

Dodaje da su u Srpcu lokalni opozicioni odbornici pokrenuli da se ovo pitanje reguliše internim aktom opštine i da se ove slike poskidaju.

  •  Ali, isto tako sam svjesna da će se one skinuti samo ako Milorad Dodik pozove da se prestane sa ovom praksom. Ovo što rade vaši poltroni gospodine Dodik nije normalno i nije dobro ni za vas samog – poručila je ona.

Dodaje da ovakva praksa neodoljivo podsjeća na praksu nekadašnjih komunističkih režima širom Evrope i svijeta.

  •  Nameće se pitanje da li je SNSD kao stranka zapravo stvarna nasljednica i nastavljač komunističke ideologije i njenih nedemokratskih tekovina – poštovanje kulta vođe, sijanje straha lažnim i izmišljenim neprijateljima, stalna tenzija kako nas neko napada, obračun sa političkim neistomišljenicima, podjela na „mi i oni“… – upitala je ona.
  • Pod plaštom lažnog nacionalizma SNSD i njihov lider nametnuli su se kao čuvari srpskih interesa (mada u stvarnosti Dodik zastupa više hrvatske interese nego srpske), ali praksa držanja slike stranačkog vođe u javnim institucijama nije nikako u duhu našeg naroda, pogotovo nije tekovina izraslih demokratskih društava kojim treba da težimo – poručila je Trivićeva, naglašavajući da se radi o zgradi opštine Srbac, a ne prostorijama SNSD.

Kaže da načelnik opštine treba da bude načelnik svih stanovnika opštine, kao što ministar treba da služi svim građanima i predsjednik Republike treba takođe da bude predsjenik svih građana Srpkse.

  •  Ako ima imalo osjećaja lične odgovornosti, Milorad Dodik pozvaće svoje lokalne lidere da ovo ne rade. Postoje prostorije SNSD za ovakve stvari. Кancelarije javnih institucija su mjesto za sve građane Srpske bez obzira na njihovu pripadnost nekoj političkoj opciji ili nepripadnost nijednoj – zaključila je ona.
Izvor:hayat.ba