Vrlo oštra reakcija Dragana Čovića: “Ovo je sramota, tražimo izvinjenje Hrvatima!”

Namjerni i sramotni pokušaji nametanja krivice za nedopustive povrede suživota dio su medijskog terora nad Hrvatima u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, te nedopustivi udar na temeljne vrijednosti BiH, saopćeno je iz Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Kako je navedeno u saopćenju, sramotni napad na primjer suživota opovrgnut je kao djelo mržnje i nacionalne netrepeljivosti, ”za kojeg se nadamo da će poslužiti kao primjer kojim će se zaustaviti i obeshrabriti svi daljnji pokušaji nedjela nacionalne mržnje”.

”Napadi ove vrste i pokušaji podmetanja zločina nedopustiv su udar, kako na hrvatski, tako i na druge narode i građane Bosne i Hercegovine.

Pozivamo na rasvjetljavanje događaja u Uskoplju koje će temeljitom istragom motiva i okolnosti ustanoviti počinitelja sramotnog čina, ali i one na čiji je poticaj čin izvršen.

Brza reakcija istražnih organa mora rezultirati prikladnom kaznom za počinitelje navedenog zločina protiv hrvatskog naroda.

Konačno, u ime hrvatskog naroda u Uskoplju i u Bosni i Hercegovini, te u ime svih naroda i građana BiH koji zastupaju kulturu suživota, pozivamo počinitelje i one koji su danas neutemeljno izricali optužbe protiv hrvatskog naroda i njegovih predstavnika na javnu ispriku”, saopćeno je.

Podsjećamo, policija je jučer potvrdila da je autor uvredljivih grafita jedan do vlasnika automobila na kojima su bili iscrtani.

bhdijaspora.net